25.6.2024. 22:52
0
Srbija ide kući: Slovenci izborili plasman u nokaut fazu
FOTO: AP
Nakon večerašnjih mečeva dobili smo i rasplet u okviru grupe C Evropskog prvenstva koje se održava u Njemačkoj. Sastali su se Danska - Srbija i Slovenija - Engleska, a oba susreta završena su bez pogodaka.

Imao je susret u Minhenu veliku težinu za obje selekcije, a nakon početnog ispitivanja snaga prvu priliku vidjeli smo tek u 22. minuti.

Prijetio je iskusni Christian Eriksen sa distance, ali je Rajković na sjajan način zaustavio pokušaj igrača Manchester Uniteda.

Samo dvije minute kasnije Danska postiže gol. Loše je reagovao Rajković, lopta završila iza njegovih leđa, ali je ranije završila van granica igrališta pa je sudija poništio pogodak.

U 32. minuti prijetio je i Hojlund, ali je i njegov udarac zaustavio Rajković.

Do kraja prvog dijela zaprijetila je Danska još jednom. Ovoga puta je Wind šutirao, ali je lopta otišla preko gola.

Izvršio je izmjene Dragan Stojković već na poluvremenu, a to je dalo rezultat i Srbija je zaigrala mnogo bolje.

U 54. minuti Jović trese mrežu Schmeichela, ali je pogodak poništen zbog ofsajda u kojem se našao napadač Milana.

Deset minuta kasnije Vestergaard ostao sam na petercu, šutirao, ali odbranio je to Rajković.

Nakon toga uslijedio je nešto mirniji period susreta, a na narednu šansu čekali smo do 81. minuti. Mitrović natrčao na odbijenu loptu, šutirao neometan, ali i pored gola Danske.

Tražili su dvije minute iz Srbije penal. Andersen je vukao Mitrovića, ali se iz VAR sobe niko nije oglasio i meč je nastavljen.

Nakon toga prijetio je i Vlahović, ali je i njegov udarac otišao preko gola.

U sudijskoj nadoknadi prijetio je i Sergej Milinković Savić, ali je i njegov udarac odbranio Schmeichel.

U drugom susretu ove grupe Engleska je još jednom razočarala navijače i odigrala samo 0:0 sa Slovenijom.

Srbija nije uspjela slaviti i ostala je bez šansi za plasman u nokaut fazu. Završili su Orlovi kao posljednjeplasirani u grupi C sa dva osvojena boda. Engleska je prva sa 5, Slovenija druga sa 3, isto koliko ima i trećeplasirana Danska, piše N1. 

(Erna H.) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.