28.6.2024. 22:21
0
Jednoglasna podrška: Vici Zeljkoviću novi mandat na čelu Fudbalskog saveza RS
FOTO: N1
Vico Zeljković pobijedio je na izborima za presjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i tako stigao do još jednog četverogodišnjeg mandata.

Trenutni predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, dobio je novi mandat na izbornoj Skupštini FS RS.

Svih 55 delegata glasalo je za ostanak Zeljkovića na čelu krovne kuće fudbala entiteta Republika Srpska.

“Velika mi je čast i još veće zadovoljstvo što sam jednoglasnom odlukom delegata Skupštine FSRS dobio još jedan mandat predsjednika Saveza. To najbolje govori o rezultatima koje smo postigli u posljednje četiri godine. Pokazali smo da držimo obećanja i da radimo u interesu klubova i fudbala. Zahvalio bih se svima koji su me podržali, ali i onima koji su zajedno sa mnom u prethodne četiri godine bili dio zajedničkog puta. Rezultati našeg rada vide se u svim područjima, od Trebinja do Novog Grada. Našu podršku su osjetili kako premijerligaši, tako i klubovi iz najnižih rangova, od seniora do dječaka koji se prvi put susreću sa loptom i ‘zelenim terenom'”, napisao je Zeljković.

Zeljković ističe da je pred njim još mnogo posla, ali da uz “kvalitetne” ljude iz svijeta fudbala, privrede i javnog života, nema nimalo bojazni da će svi zajedno  uspijeti.

“I da ćemo se i na kraju ovoga mandata imati čime pohvaliti. Na današnjoj skupštini, jednoglasno su izabrani Izvršni odbor, kao i sve ostale komisije, komiteti, radna tijela, kao i predstavnici FSRS u organima NS/FS BiH”, zaključio je.

U januaru 2020. godine Vico Zeljković naslijedio je na čelu FS RS smijenjenog Mileta Kovačevića i sada će novim mandatom ostati na čelu entitetskog saveza do 2028. godine.

Novi potpredsjednici FS RS su Dragan Banjac i Zoran Deket, a ostali članovi Izvršnog odbora: Nedeljko Ćorić, Mirko Milošević, Miroslav Kršić, Petar Jelić, Mladen Jovićević, Rajko Mičeta, Dragomir Đajić i Mladen Bosančić.

Također 16. marta 2021. godine Zeljković je izabran za predsjednika Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.