3.7.2024. 10:46
1
Danas žrijeb parova i kola za novu sezonu WWin lige Bosne i Hercegovine
FOTO: N/FSBiH
Sa nestrpljenjem će članovi fudbalske Premijer lige naše zemlje pratiti današnji žrijeb parova za novu sezonu.

Žrijeb je zakazan u 12 sati u prostorijama Saveza, a velika promjena će svakakako biti što od nove sezone ligu napuštaju četiri kluba. To je novina koju je usvojila Skupština NS BiH.

Tako će liga od sezone 2025/26 brojati deset klubova.

U žrijebu za Premijer ligu danas će se naći: NK GOŠK, FK Igman Konjic, HŠK Posušje, FK Radnik Bijeljina, FK Sarajevo, FK Sloga Doboj, NK Široki Brijeg, FK Velež, HŠK Zrinjski, FK Borac, FK Sloboda i FK Željezničar.

Prvenstvo u Premijer ligi starta 3. augusta.

"Utakmice prvog kola na rasporedu su 3. avgusta, a pored ovog žrijeba, biće izvučeni takmičarski brojevi i za Premijer žensku ligu, te Premijer omladinsku U-19 ligu.

Na osnovu žrijeba WWin lige BiH i Premijer ženske lige, biće određeni i rasporedi takmičenja Premijer omladinske U-15 i U-17 lige, odnosno Premijer ženske lige za kadetkinje", istakli su iz NS BiH.

Titulu iz prošle sezone u Premijer ligi branit će FK Borac, dok je osvajač Kup-a bio mostarski Zrinjski.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.