5.7.2024. 18:33
0
Englezi osuli paljbu po Ronaldu: On je melodramičan i šef je cirkusa
U Hamburgu se večeras u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva sastaju selekcije Portugala i Francsuke.

Ugledni "The Athletic" je uoči tog okršaja iznio zanimljiva razmišljanja o portugalskoj zvijezdi Cristianu Ronaldu.

- Ronaldo je uvijek bio melodramatičan i šef cirkusa. Ali, njegovo ponašanje u posljednje vrijeme je ekstremno - navodi se u tekstu, pa nastavljaju:

- Deset od 12 golova koje je za reprezentaciju postigao nakon Svjetskog prvenstva, Ronaldo je zabio protiv ekipa koje su ispod 60. mjesta na FIFA listi. Preostala dva zabio je Slovačkoj, koja je 45.

Nakon toga, počeli su se baviti naprednom statistikom, te činjenicom da Ronaldo jednostavno ne postiže golove na ovom prvenstvu, što ga je u prošlosti krasilo.

- Bile su to četiri frustrirajuće utakmice za njega. 20 pokušaja prema golu, najviše od svih igrača na turniru, 2.75 očekivanih golova (xG), što je isto najviše na turniru, ali niti jedan gol nije postigao. Ronaldo može ponuditi puno toga, preko svog statusa, kao talisman i kao neko nevjerovatnog iskustva, ali sve te kvalitete se bolje mogu iskoristiti ako bi bio neko ko daje puno više s klupe - mišljenje je novinara Tima Spearsa. 

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.