9.7.2024. 9:52
0
UEFA je i Irfana Peljtu vratila kući
Irfan Peljto, najbolji bosanskohercegovački sudija, vratio se u Sarajevo nakon što je završio svoje obaveze na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Peljto je tokom EURO-a obavljao ulogu četvrtog sudije. Sarajlija je bio delegiran na pet mečeva, a posljednji je odradio u osmini finala u duelu Njemačke i Danske.

Pored toga najbolji bh. arbitar bio je akter utakmica grupne faze izmeđuu Nizemske i Austrije, Gruzije i Češke, Škotske i Švicarske, te Poljske i Nizozemske.

Peljto je ostao u Elitnoj kategoriji UEFA-inih sudija i naredne sezone dijelit će pravdu na utakmicama Lige prvaka.

Osim Peljte, BiH je u Njemačkoj predstavljao i Senad Abrišimbegović, koji se nalazio na listi rezervnih pomoćnih sudija.

Polufinalni duel EURO-a između Španije i Francuske sudit će Slavko Vinčić, a drugi polufinalni okršaj između Nizozemske i vodit će Felix Zwayer.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.