24.7.2024. 12:19
0
Zekić najavio sutrašnji susret: Moramo biti mirne glave, Spartak je jako ozbiljna ekipa
FOTO: n1
Fudbaleri Sarajeva spremni su za novi evropski izazov. Rival će sutra od 21 na Koševu biti Spartak iz Trnave u okviru drugog pretkola Konferencijske lige.

U bordo timu vlada optimizam, vjeruju da uz ispunjeno Koševo mogu odigrati još jednu kvalitetnu partiju i ponovo donijeti radost svojim navijačima.

Sutrašnji meč najavio je šef struke Zoran Zekić.

- Sutra je bitna utakmica, pomalo smo uzbuđeni, ali mirne glave. Ponovit ću da što se tiče nekakve periodizacije do nekih detalja smo došli brže. Mene isto živo zanima kako ćemo sutra reagirati, u taktičkom i svakom drugom segmentu. Imamo još jedan dan da se pripremo, Spartak je ozbiljna ekipa, a trener ima kontinuitet, duže je od tri godine tu. Imali smo mali broj uzoraka za analizu, ali vjerujem i oni. Bit će zanimljivo i nadam se da će otići na našu stranu.

Što se tiče zdravstvenog biltena, Đuričkovića nema zbog kartona, kao ni Buljubašića i Mustafića koji i dalje nisu spremni - priča Zekić.

Novo ime je Mihael Kuprešak.

- Nadam se da neću morati da računam na njega. Ako bude bilo potrebe, spreman je.
Ponovo se dotakao evropskih izazova.

- Znam sa kakvim ćemo glavama ući u utkamicu. Biti ponizni i uči na 150 posto. Danas nema protivnika za kojeg možete reći "lako ćemo".

Svjestan je atmosfere koja će vladati sutra.

- Svaki sportaš u tome mora naći snagu. Pravog sportaša to raduje. Bili smo protiv Aktobea i prijatelji iz Hrvatske, oduševljeni su.

Dotako se i atmosfere među igračima, te samoj ekipi.

- Veselje i samopouzdanje, to je najbolja moguća stvar koja se može desiti. Ipak, može to otići predaleko, pa se gubi koncentracija. Utakmica protiv Aktobea je putokaz kako se trebamo ponašati. Respektujemo protivnika, ne ovisi sve sutra o nama - dodao je Zekić.

Sutrašnji meč na Koševu igra se od 21 sat.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.