30.7.2024. 9:40
0
UEFA kaznila Borac zbog skandiranja “Kosovo je Srbija”
FOTO: n1
Prvak Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac, napravio je veliki korak trijumfom nad albanskom Egnatijom u prvom pretkolu Lige prvaka.

Izborio je tim iz Platonove plasman u narednu rundu kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje na svijetu, ali zaradio i kaznu.

Naime, nakon jučerašnje Discplinske komisije UEFA-e, banjalučki tim je kažnjen zbog skandiranja navijača na susretu protiv Egnatije.

Tada su navijači ovog tima skandirali “Kosovo je Srbija” zbog čega je utakmica prekinuta na deset minuta. Iz UEFA-e su poručili kako je Borac dužan platiti 15.000 eura za kaznu.

Prije toga je kažnjena i Egnatija zbog skandiranja “Ubij četnika”. Tada je prvak naše zemlje želio napustiti meč. Egnatija je kažnjena sa 10.000 eura.

Na susretu protiv PAOK-a zabranjeno je prisustvo i ulazak navijača s obilježjima šampiona Grčke. To se odnosi i na Partizan koji slovi za bratsku skupinu ovog tima, a čijih navijača ima u znatnom broju u Banjaluci.

Navijača PAOK-a neće biti zbog incidenta izazvanog u Konferencijskoj ligi prošle sezone.

Meč između Borca i PAOK-a igra se u srijedu uz početak od 21 sat na Gradskom stadionu u Banjaluci.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.