30.8.2024. 8:55
1
Mađarski novinar o stadionu Borca u Banjaluci: "Svlačionice su jadne, a u hodniku ka njima su retro pločice. Pušenje na stadionima je dozvoljeno"
Prije nego što se popularna "bubamara" zakotrljala na Gradskom stadionu u četvrtak naveče u plej-of utakmici za popunu Evropske lige između Borca i Ferencvaroša, mađarska delegacija imala je priliku da posjeti banjalučku arenu i uvjeri se u uslove gdje će meč biti odigran.

Među delegacijom iz prestonice Mađarske, bio je i Borbola Bence, novinar sportskog dnevnika Nemzeti sport.

Sudeći po izvještaju koji je poslao svom uredništvu, Bence je bio poprilično iznenađen i razočaran zatečenim, te se nije libio da iskritikuje mjesto sa koga je, ispostaviće se na kraju, Ferencvaroš prošao među 36 ekipa u Evropskoj ligi.

"Podsjeća na stara vremena. Svlačionice u pomalo jadne, a trava je namjerno ostavljena duža", počeo je Bence.

Kazao je da stadion Borca nije najmodernija arena, poput onih na kojima je mađarski Ferencvaroš igrao prethodnih godina svoje evropske utakmice.

Gradski stadion u Banjaluci, naveo je, podsjeća ga i na stadion Crvene zvezde u Beogradu.

"Ambijent Gradskog stadiona je sličan onom na stadionu Crvene zvezde, s tom razlikom što u Beogradu na tribinama može da stane na desetine hiljada ljudi, a u Banjoj Luci nešto više od devet hiljada… Tribine podsjećaju na prošlost, a u hodniku ka svlačionicama su retro pločice", napisao je Bence.

"Velika je šansa da će biti korištena pirotehničkih sredstava, ali dima na tribinama neće biti samo zbog toga, jer je pušenje na stadionima ovdje dozvoljeno, a navijači vole da puše cigarete", dodao je ovaj novinar, prenose Sportske.

Članak mađarskog novinara možete pogledati OVDJE.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.