3.9.2024. 18:15
0
Poznat termin i satnica vječitog sarajevskog derbija?
FOTO: FK SARAJEVO
Prema rasporedu nove sezone Premijer lige, prvi vječiti sarajevski derbi ove sezone igra se u osmom kolu.

Domaćin će na stadionu Asim Ferhatović Hase biti FK Sarajevo, a očekuju se ispunjene tribine te vatrena atmosfera. Nakon pet kola Sarajevo ima četiri pobjede, te jednu zaostalu utakkmicu, dok je Željezničar u pet kola osvojio deset bodova.

Oba tima će sigurno na vječitom derbiju pokušati upisati nove bodove, a prema trenutnom planu vlasnika TV prijenosa Arene Sport susret će biti odigran 25. septembra sa početkom u 20:30 sati, piše Faktor.

Tako je navedeno u planu koji je dostavljen klubovima za mjesec septembar, ali moguće se i izmjene.

Ipak, teško je očekivati da će doći do promjene satnica na najvećem bh. stadionu, posebno zbog toga što je radni dan i sigurno će termin biti odličan za navijače dva kluba.

Do derbija Sarajevo će odigrati utakmice protiv Posušja i Borca, a nije poznato kada će biti odigran zaostali meč protiv Zrinjskog. Željezničar do vječitog derbija ima duele sa GOŠK-om i Zrinjskim.

Posljednji vječiti derbi odigran je na Grbavici u aprilu ove godine i bilo je 0:0, dok je Željezničar prije toga slavio 3:0, također na Grbavici. Sarajevo je prethodno slavilo istim rezultatom na Koševu krajem 2023. godine.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.