3.9.2024. 21:33
0
Rade Krunić zvanično u Zvezdi
FOTO: nfsbih
Novi fudbaler Crvene zvezde je Rade Krunić koji stiže iz Fenerbahčea, i nosiće crveno-bijelu "šesticu".

Rade Krunić se često dovodio u vezu sa crveno-bijelima prethodnih godina, a sada je konačno došlo vrijeme da zaigra za klub za koji navija od malih nogu i na taj način će ostvariti dječački san.



Krunić je na stadion "Rajko Mitić" stigao kao zamjena za In-beom Hwanga, koji je prešao u Feyenoord, a uzeo je čak i broj koji je do jučer krasio dres Korejca.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je rođen 7. oktobra 1993. godine u Foči. Upravo je u lokalnoj Sutjesci započeo seniorsku karijeru, da bi pažnju fudbalske javnosti skrenuo nastupajući za Donji Srem i Borac iz Čačka. Nakon toga, uslijedio je prelazak u Empoli za koji je na 119 utakmica postigao 13 golova, a zatim je obukao dres Milana. Krunić je za Milan odigrao 139 utakmica i postigao tri gola, a prethodnu sezonu je proveo u Fenerbahčeu za koji je upisao 22 nastupa.

- Riječ je o velikom "zvezdašu" i fudbaleru koji je predstavljao "motor" svake ekipe u kojoj je bio zbog svoje brzine i agresivnosti na sredini terena. Krunić je standardan reprezentativac Bosne i Hercegovine, a nema sumnje da će fudbaler koji ima skoro 300 nastupa u Serie A biti ogromno pojačanje za naš tim - navodi se na sajtu prvaka Srbije.

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.