4.9.2024. 13:11
1
Turbulentna sjednica UO FK Željezničar: Admir Tunović najavio odlazak?
Iako je Željezničar veoma dobro otvorio novu sezonu Premijer lige, te nakon pet kola ima deset osvojenih bodova, na Grbavici je uvijek uzbudljivo.

Tako je bilo i sinoć kada je održana sjednica Upravnog odbora kluba. Faktor iz izvora bliskih klubu saznaje da je glavna tema bio čileanski veznjak Jeisson Vargas, čiji je dolazak na Grbavicu bio prava enigma, piše Faktor. 

Vargas se pojavio u Sarajevu, a zatim odradio jedan trening sa ekipom, te ‘nestao‘. Navodno, mnogi u klubu nisu bili za dolazak problematičnog Čileanca o kojem su pisali i južnoamerički mediji, ali mnogo više u rubrici crna hornika.

Temperamentni Vargas je prijetio smrću jednom od vozača na ulici, a kasnije imao i sukob sa suprugom, što je i zabilježila policija.

Čileanac se nije dugo zadržao, dugo vremena je potrebno i da se riješi sva potrebna papirologija, no pojedini čelnici Željezničara to ne mogu prežaliti. I sinoć je tema bio Vargas, ali jasno je da od potpisa Čilenca nema ništa.

Faktor saznaje da je i prvi čovjek kluba Admir Tunović ‘izgubio živce‘, spomenuo je čelnicima kluba i mogući odlazak, a sve će biti jasnije tokom ove sedmice. Tunović ne želi biti na čelu Uprave koja bar prema trenutnoj situaciji nema zajedništvo i jasno je to kazao.

Eventualni odlazak Tunovića, donio bi dodatne nemire na Grbavici. Gotovo sigurno, na Grbavici u tom slučaju neće ostati ni šef struke Denis Ćorić, te sportski direktor Elvir Rahimić, koji su i predstavljeni u klubu kada je potvrđeno da je Tunović novi prvi čovjek kluba.

Iza Tunovića je sjajan period i uživa veliku podršku velikog broja navijača Željezničara. Svi imaju riječi hvale za čovjeka koji se prihvatio posla u nimalo bezazelnoj situaciji za klub i opravdao povjerenje kvalitetnim i predanim radom. Tribine Grbavice ispunjene su bile u tri domaća meča, Plavi imaju deset od mogućih petnaest bodova, u vrhu su tabele, a u gostima su upisali dvije pobjede, što je ranijih sezona bilo nezamislivo.

I sam rad kluba je na mnogo većem nivou u odnosu na raniji period, Željezničar ima i generalnog sponzora, na stolu i višemilionsku ponudu za jednog fudbalera, pa se postavlja pitanje zbog čega se u takvoj situaciji prave nemiri.

Plavi bi u slučaju odlaska Tunovića ostali i bez trenera, te sportskog direktora, ali moguće i još nekih članova Uprave. Denis Ćorić je za kratak period napravio ekipu sa pobjedničkim mentalitetom, to se itekako dopalo navijačima i svi su mišljenja da zvanično najbolji trener Premijer lige iz prošle sezone zaslužuje dugogodišnji ugovor, te da će u tom slučaju sa klubom napraviti velike stvari.

Na mjestu sportskog direktora kluba sa Grbavice je Elvir Rahimić. Bivši reprezentativac i čovjek ‘bez mrlje‘ u karijeri. Popularni General slaže kockice u timu, a nije tajna da postoje i oni kojima je itekako zasmetao, prije svega jer nije želio da bude od onih koji će samo ‘klimati glavom‘ te uredno primati platu. Takvih je u Željezničaru ionako i previše.

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.