4.9.2024. 15:24
0
Vico Zeljković najavio potpunu rekonstrukciju “Gradskog stadiona” u Banjoj Luci
Banjalučki Borac bi svoje protivnike uskoro tmogao da dočekuju na rekonstruisanom “Gradskom stadionu” u Banjoj Luci.

Nakon što je Borac ostvario historijski uspjeh plasmanom u ligaški dio UEFA Evropske konferencijske lige, u javnosti su se pojavile glasine o porebnoj rekonstrukciji “Gradskog stadiona” u Banjoj Luci, kako bi on zadovoljio uslove UEFA, a sada su te informacije i potvrđene.

Tokom premijere dokumentarnog filma “Evo gola” na Gistom tom stadionu u utorak, 3. septembra, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog saveza RS, Vico Zeljković, potvrdio je da će uskoro biti prezentovan projekat kompletne rekonstrukcije “Gradskog stadiona”.

“Ovih dana kada je Borac ostvario svoj najveći uspjeh u historiji kluba plasmanom u ligašku fazu UEFA takmičenja, to je privilegija za današnju generaciju, ali i obaveza da se nastave raditi dobre stvari. Unazad sedam-osam godina, uradilo se dosta toga dobrog, počevši od sanacije glavnog terena, rekonstrukcije reflektora, izgradnje pomoćnog terena sa vještačkom travom, ali ono što je prioritet i što ćemo mi kao Fudbalski savez RS povesti ideju i iza čega ćemo stati je, to već pripremamo i planiramo da to uskoro sa ljudima iz Borca prezentujemo, to da se uđe u kompletnu rekonstrukciju “Gradskog stadiona”, kazao je Vico Zeljković, pa dodao:

“To ćemo uraditi zajedno s gradskim insitutucijama i Vladom RS, jer sigurno da ovaj stadion zaslužuje da u budućem vremenu dočekuje evropske ekipe, ispunjavajući sve uslove i da bude dobar domaćin. Stadion je dobio zeleno svjetlo od UEFA-e, ali je stavljeno do znanja da je potrebna rekonstrukcija i mi ćemo pokušati kao FSRS i sa FK Borac i institucijama da prezentujemo taj projekat javnosti i da uđemo onda u realizaciju”, prenosi MONDO.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.