4.9.2024. 15:45
0
Šta se to dešava u Željezničaru: Još jedan igrač koji je stigao u julu zatražio raskid ugovora, a ovo je razlog zbog čega Vargas nije potpisao za "Plave"
Jeisson Vargas (26) bit će novi igrač Fudbalskog kluba Željezničar, objavili su nedavno ne samo bosanskohercegovački, nego i čileanski mediji.

"Jeisson Vargas oprašta se od Huachipata kako bi potpisao za FK Željezničar iz Bosne i Hercegovine, ostavljajući iza sebe svoje vrijeme u čileanskom prvaku i tako dodajući svoje četvrto iskustvo u inozemstvu", prenijeli su čileanski mediji prije desetak dana.

Bivši član mlade (U20) reprezentaciju Čilea čak je i doputovao u Sarajevo, ali na koncu od potpisa ugovora nije bilo ništa.

O tome zašto je transfer Vargasa propao "kruže razne priče", no portal Raport saznaje šta se u stvari desilo.

"U Upravi nije bilo nikakvog razmimoilaženje oko Varagasa, niti smo glasali o tome da li ga dovesti ili ne, iz jednostavnog razloga što nismo ni došli u tu fazu", navodi za taj medij izvor s Grbavice.

Objašnjava da su klupski čelnici s Vargasovim menadžerom dogovorili jedne uvjete. On je 24 kasnije postavio druge. I tu je sve puklo.

"Postoje finansijski limiti iznad kojih klub ne može ići. Zahtjevi menadžera bili su iznad njih i time su pregovori bili zaključeni. Nikakve dalje rasprave nije bilo na tu temu", govori izvor i najavljuje još jedan mogući raskid saradnje na Grbavici nakon što su klub napustili Faris Zubanović i Ivan Đorić.

Kako saznaje navedeni medij, ofanzivni igrač Bože Vukoja (26) zatražio je raskid ugovora nakon što je u julu stigao u redove "Plavih" iz Zvijezde 09.

"Menadžer je to zatražio, navodno je nezadovoljan minutažom. Vidjet ćemo šta će na kraju biti, ali menadžeri sigurno neće određivati i diktirati ko će i koliko igrati", jasan je naš sagovornik.

Naglašava da je minimalni cilj izboriti Evropu te da struka uživa povjerenje Upravnog odbora, a da će rezultati biti mjerilo učinka i stručnog štaba i rukovodstva kluba.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.