5.9.2024. 15:00
0
Amer Gojak se vratio u Hrvatsku: Potpisao dvogodišnji ugovor sa Rijekom
Amer Gojak (27) novi je igrač Rijeke, objavio je hrvatski prvoligaš. Bosanskohercegovački veznjak potpisao je dvogodišnji ugovor nakon što je prethodno raskinuo ugovor mađarskim Ferencvarošem, stoji na službenoj stranici Rijeke.

Gojak je igrao za Željezničar i OFK Olimpik prije no što je 2015. stigao u Dinamo. U zagrebačkom klubu odigrao je 207 utakmica uz 20 pogodaka i 21 asistenciju te s njim šest puta osvojio SuperSport HNL, triput SuperSport Hrvatski kup, a dvaput Superkup.

Sezonu 2020./2021. proveo je na posudbi u Torinu, za koji je odradio 17 nastupa s jednim golom i jednom asistencijom. Vratio se potom u Dinamo na jednu sezonu, nakon čega je 2022. prodan Ferencvarošu za, prema Transfermarktu, milion eura. U Mađarskoj je sakupio 38 nastupa, tri pogotka i četiri asistencije te pritom osvojio dva nacionalna prvenstva.

Gojak je u septembru 2022. posljednji put igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je u martu 2023., u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dvaput bio na klupi. Ukupno ima 35 nastupa i četiri pogotka za nacionalnu selekciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 700 hiljada eura.

"Jako sam sretan što sam došao u veliki klub kao što je Rijeka. Dugo sam vremena bio u kontaktu s ljudima iz kluba, osjetio sam pozitivnu energiju, da me žele ovdje", rekao je Gojak prilikom predstavljanja.

"Liga je uzbudljiva, puno je kvalitetnih igrača došlo u SHNL. Imamo dobru ekipu sposobnu da se borimo za prvo mjesto i Kup. Radit ćemo dan po dan pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Nadam se da ću i ovdje osvajati trofeje. Oni će doći kao plod dobrog rada, a ja se nadam da ću svojim iskustvom i igrama dati doprinos da na kraju sezone svi zajedno slavimo", dodao je Gojak, pa zaključio:

"Fizički se osjećam odlično, dosta sam radio na sebi i spreman sam za nove izazove. Nadam se da ćemo u prvom redu imati uspješnu sezonu kao klub, a onda i da ću ja osobno biti uspješan."



(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.