7.9.2024. 13:15
0
Najbolji srpski sudac pao na testiranju UEFA-e: Nije fizički spreman za utakmice najvišeg vrha Evrope
Najbolji srpski sudac Srđan Jovanović (38) nije uspio položiti UEFA-ino testiranje fizičke spremnosti te zbog toga najvjerovatnije neće moći suditi utakmice najvišeg evropskog nivoa, odnosno Ligu prvaka, Evropa ligu i Konferencijsku ligu, piše srpski Tanjug.

Jovanović nije pozvan ni na Evropsko prvenstvo, čime je počeo lagani pad u njegovoj karijeri.

Zanimljivo, sudio je prije par sedmica utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka između belgijskog Uniona SG i češke Slavije. Jovanović ima FIFA-inu licencu već devet godina. U Ligi prvaka te njenim kvalifikacijama sudio je 13 puta. U prošlosti je sudio na Olimpijskim igrama u Tokiju te u Ligi nacija.

Srbi ga nazivaju nasljednikom Milorada Mažića, posljednjeg srpskog suca svjetskog kalibra. No nakon pada na ovom testiranju njegov je status jako ugrožen. Ove sezone gotovo je nemoguće da će suditi najboljim evropskim klubovima, ali i reprezentacijama.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.