8.9.2024. 22:21
0
Stojković nakon poraza od Danske: Dali smo sve od sebe, ali nismo mogli više od ovoga
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je večeras da je ekipa za kratko vrijeme odigrala dvije zahtjevne utakmice u Ligi nacija, protiv Španije i Danske, da nije imala snage za više od boda i da se ne treba previše ljutiti.

"Znamo da svi imamo, ili da smo imali, te kadrovske probleme. Bilo je zahtjevno na fizičkom planu. Momci su dali sve od sebe, ali vidjelo se da ne mogu više, teško je odigrati dvije ovako fizički zahtjevne utakmice u tri dana. Bilo je 50/50 u prvom poluvremenu i ne mogu reći da sam vidio neku njihovu posebnu akciju u tom dijelu", rekao je Stojković.

Srbija je večeras u Kopenhagenu izgubila od Danske 0:2, u drugom kolu Lige nacija A Grupe 4.

Srbijanski tim ima bod iz dvije utakmice, pošto je u četvrtak u Beogradu odigrao neriješeno 0:0 protiv Španije, aktuelnog šampiona Lige nacija i Evrope Španije.

"Mislio sam da će poluvrijeme biti 0:0, ali smo primili taj gol i VAR soba je poslije dužeg vremena odlučila protiv nas. U drugom poluvremenu se vidjela fizička nadmoćnost, ne treba se previše ljutiti. Imamo bod iz ovog ciklusa, i ne treba zaboraviti da imamo i meč kod kuće sa Dancima", rekao je Stojković.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.