17.9.2024. 16:57
0
Musiala zahtjevom za platu šokirao Bayern: Klub je spreman da ga proda
Njemački nogometni velikan Bayern odredio je obeštećenje od 140 miliona eura za svog igrača Jamala Musialu, prenose britanski i njemački mediji. Sjajni 21-godišnji njemački reprezentativac ima ugovor sa Bayernom do 30. juna 2026. godine.

Njemački mediji tvrde da Musiala želi da produži saradnju sa klubom iz Minhena, ali traži sedmičnu platu od 350.000 eura. Čelnici Bayerna smatraju da njemački reprezentativac ima previsoke finansijske zahtjeve, ali su spremni da nastave pregovore sa Musialom i njegovim menadžerima.

Takođe, minhenski klub je spreman i da proda nemačkog reprezentativca, ali uz obeštećenje od 140 miliona eura. U redu za Musialu stoje engleski klubovi Arsenal i Manchester City, a interes u zadnje vrijeme pokazuju i Real Madrid, te Paris Saint-Germain.

Musiala je u Bayernovu juniorsku ekipu stigao 2019. iz londonskog Chelseaja, a onda je postao najmlađim Bayernovim strijelcem u utakmicama Lige prvaka, kad je postigao pogodak u pobjedi 4-1 protiv Lazija u prvoj utakmici osmine finala.

Nogometaš s dvojnim, engleskim i njemačkim državljanstvom, nastupao je za reprezentacije obiju država u mlađim dobnim kategorijama, ali se ipak odlučio za njemački nacionalni tim već u kvalifikacijskim utakmicama za SP 2022.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.