17.10.2024. 22:27
0
FSBiH promijenio sudiju utakmice Borac - Željezničar: Umjesto Kazlagića glavni sudija će biti Mateo Musa
FOTO: n1
Derbi susret 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu u subotu će u Banjoj Luci odigrati Borac i Željezničar.

Prvobitno je meč na Gradskom stadionu trebao suditi Mirza Kazlagić iz Cazina, ali je danas u 16 sati i 47 minuta u Cometu zamijenjen arbitar.

- Otkazao zbog nemogućnosti - piše u obrazloženju.

FSBiH je ekspresno reagovao i na mjesto glavnog sudije upisao Matea Musu iz Čitluka, koji je prošle sezone sudio utakmice Borca protiv Sarajeva, nakon kojih su iz Bordo tabora imali velikih zamjerki na njegovu arbitražu.

Musa je tokom karijere u nekoliko navrata oštetio i Želju, a posebno se pamti utakmica protiv Olimpika odigrana 15. marta 2021. godine na Grbavici.

- Nije dosudio dva očita kaznena udarca te poništio regularan gol (još uvijek nam nije jasno šta je dotični vidio), smatramo da ljudi iz Komiteta za sudije i suđenje moraju da reaguju i izreknu drakonsku kaznu pomenutom sudiji. Ovakvo suđenje postavlja pitanje ko se bori za bodove, igrači ili sudije? Borba za evropska takmičenja mora da se odvija na zelenom terenu između igrača, a ne da o tome odlučuju sudije kao što je Mateo Musa. Smatramo da ovakvom sudiji nije mjesto u nogometu, a pogotovo ne u najvišem takmičenju u Bosni i Hercegovini - poručili su tada iz FK Željezničar.

Pomoćne sudije utakmice Borac - Željezničar ostale su ide - Hasan Nanić iz Bužima i Aleksandar Smiljanić (Laktaši).

Zanimljivo, Musa će nepuna 24 sata kasnije obavljati funkciju četvrtog sudije na meču Zrinjski - Igman. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.