18.10.2024. 9:40
0
Hercegovački derbi otvara deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine
Susretom Posušja i Širokog Brijega počinje deseto kolo Premijer lige.

Hercegovački derbi igra se danas na Mokrom Docu od 18 sati, a očekuje se zanimljiva i otvorena utakmica.

Posušju zbog trenutne forme pripada blaga uloga favorita, ali to svakako ne mora ništa da znači.

- Nas čeka jako teška utakmica s NK Široki Brijeg. To je klub koji ima veliku tradiciju i sigurno da će sutra tražiti puni plijen i izlazak iz krize. Mi smo Posušje! Svi dobro znamo što ova utakmica znači navijačima Posušja i Širokog Brijega. Na Mokrom Docu uz naše navijače nikom nije lako, te ovim putem pozivam sve naše navijače da nam daju veliku podršku, jer mojim dečkima potreban je huk s tribina i velika podrška.

U ove dvije sedmice izgubili smo vrlo važnog igrača Gabrijela Bobana, ali imamo dovoljan broj igrača. Ove utakmice su čudne i ne pobijedi uvijek bolja ekipa, nego ona koja ima više energije i želje. Idemo sutra zajedničkim snagama po bodove - istakli su na press konferenciji šef struke Posušja Duško Vranešević i prvotimac Vinko Rozić.

Široki Brijeg će biti oslabljen, ali Toni Karačić je optimista.

- Ne možemo računati samo na suspendirane Ivana Pranjića i Dinu Ćorića te ozlijeđenog Zvonimira Kožulja. Dosta kvalitetno smo radili u proteklom razdoblju. Pojedini igrači sada imaju veći kontinuitet treninga i to svakako ohrabruje pred gostovanje na Mokrom Docu. Puno očekujemo od utakmice u Posušju - rekao je trener kluba sa Pecare.

Pravdu na Mokrom Docu će dijeliti Armin Kukić iz Bugojna, a pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Goran Ilinčić (Prijedor).

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.