24.10.2024. 9:05
0
FK Sarajevo danas slavi 78. rođendan
Fudbalski klub Sarajevo danas slavi 78 godina postojanja.

FK Sarajevo je osnovan 24. oktobra 1946. s nazivom Fiskulturno društvo Torpedo, a 5. oktobra 1947. godine naziv kluba je promijenjen u Fiskulturno društvo Sarajevo. Od 12. decembra 1948. klub je nosio naziv Sportsko društvo metalaca Sarajevo, a od 20. maja 1949. Fudbalski klub Sarajevo.

Klub sa Koševa ima bogatu historiju kao dvostruki prvak Jugoslavije, peterostruki je osvajač titule prvaka BiH, sedmerostruki osvajač Kupa BiH, kao i osvajač titule Superkupa BiH.

Kada su u pitanju nastupi na eurosceni, Sarajevo je igralo osminu finala Kupa evropskih šampiona i osminu finala Kupa UEFA, a u novijoj historiji treće pretkolo UEFA Lige prvaka i tri puta play-off UEFA Evropske lige najveći su uspjesi.

Povodom 78 godina postojanja FK Sarajevo danas od 18 sati organzira humanitarni rođendanski event u novootvorenom FKS Official Store prodajnom mjestu pored Gradske tržnice.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.