25.10.2024. 22:02
0
Milan Tegeltija komentarisao suđenje i Sarajevo: Priča o "katastrofalnom suđenju" po pravilu prestaje kada se Sarajevo odmakne od borbe za...
FOTO: screenshot
Iako Tegeltija s vremena na vrijeme iznenadi korektnim i realnim porukama, ne prođe dugo vremena prije nego se vrati na uobičajene postavke provokatorskog tipa s ciljem opravdavanja cjelokupnog cirkusa kojem godinama svjedočimo u bh. fudbalu, a koji je prevashodno kreiran u korist Borca, a na štetu drugih bh. klubova.

Ovoga puta na meti Tegeltije se našao FK Sarajevo, trenutno glavni rival Borcu i Zrinjskom za osvajanje titule prvaka BiH, a kojeg Tegeltija ujedno smatra krivim za ‘priču o katastrofalnom suđenju na bh. terenima‘.

- Priča o "katastrofalnom suđenju" po pravilu prestaje kada se Sarajevo odmakne od borbe za titulu i pomiri se s tim, napisao je Tegeltija i dodao:

- Ove godine su malo duže tu blizu Borca i Zrinjskog pa duže traje i trajat će sve dok ne padnu jedno 7-10 bodova ispod, a to će biti relativno brzo, napisao je Tegeltija. 



Sarajevo trenutno zauzima treću poziciju sa 21 osvojenim bodom, jednim manjem od Borca i četiri manje od Zrinjskog, no upravo su sudijske greške na štetu Bordo kluba razlog zašto ekipa Zorana Zekića nije bolje plasirana.

A ukoliko se sa takvom praksom nastavi i u narednim utakmicama, Tegeltijino ‘proročanstvo‘ o rezultatskom padu Sarajeva nije toliko nerealno.

No ono što izgleda i djeluje nerealno jeste da postoje osobe koje takvo nešto mogu opravdavati i pred cjelokupnom bosanskohercegovačkom javnosti iznositi ovakve opservacije, bez imalo stida i srama. 

 

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.