11.5.2016. 13:40
0
Prizori koje GoPro kamerice donose iz svemira oduzimaju dah
GoPro kamerice se reklamiraju uglavnom za ljubitelje ekstremnih sportova, no teško da postoji nešto ekstremnije od lansiranja u svemir i ateriranja na tlo nakon toga. 5. novembra prošle godine Aerospace Inc. je montirao nekoliko ovih video kamerica na testnu raketu, a od prizora poput odvajanja tereta od rakete jednostavno zastaje dah.

U prošlogodišnjoj misiji Aerospace Inc. je SL-10 raketu visine šest metara lansirao na visinu od 121 kilometar, uz maksimalnu brzinu od 6115km/h. Misija je bila testirati Maraia kapsulu s korisnim teretom na aerodinamiku te stabilnost povratka tereta natrag na Zemlju, prenosi tportal.



Ovaj video dolazi u ponešto nezahvalnom trenutku za kompaniju kojoj je osnovni proizvod Hero serija akcijskih kamerica. Naime, već neko vrijeme kompanija bilježi trend pada prodaje i upravo je ostvarila pad prihoda od gotovo 50 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Investitori se nadaju kako će sljedeći model, Hero 5, stabilizirati tržište do dolaska sljedećeg proizvoda kompanije (bespilotna letjelica).


Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.