6.9.2016. 18:29
0
Novi Sonyjev robot pomaže ukućanima i smanjuje upotrebu mobilnog telefona
Novi model Sonyjevog robota kućnog asistenta, za razliku od prethodnika, ima ekran i zna nekoliko novih trikova. Zapravo, kako se približava početak proizvodnje, njegove mogućnosti su sve veće.

Sony je demonstrirao spajanje Xperia Agenta s Nestleovim "pametnim" aparatom za kafu, koji servira napitak na komandu. Osim povezivanja s kućnim aparatima, Xperia Agent na ekranu prikazuje različite informacije kao što su vremenski uslovi. Iznad ekrana se nalazi kamera koja omogućava videorazgovore. 

Sony zamišlja svoj uređaj kao živu robotsku vještačku inteligenciju koja pomaže i daje različite korisne informacije ukućanima i smanjuje upotrebu mobilnog telefona. Ovog puta Sony nije demonstrirao mogućnosti projekcije svog uređaja, kao što je to bio slučaj na Mobile World Congressu, piše CDM.me. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.