12.6.2022. 22:01
0
HTC nagovještava Viverse telefon za kraj juna
Tajvanska kompanija HTC je još tokom marta najavljivala predstavljanje telefona sa funkcijama iz metaverzuma.

Ranije ove godine, HTC je prikazao svoj odgovor na Facebookov metaverzum, preko Viverse rješenja. Viverse korisnicima omogućava da se druže, održavaju sastanke i druge aktivnosti u virtuelnoj realnosti (VR).

Potom je, tokom marta, kompanija istakla da će predstaviti premijum telefon s nekom vrstom metaverzum karakteristika. Sada HTC nagovještava datum objave uređaja, uz fotografiju koja prikazuje oblik telefona i HTC Viverse logo.

Pretpostavlja se da će telefon ponuditi AR/VR iskustvo preko HTC-ove Viverse platforme otvorenog koda. Ta metaverzum platforma omogućava korisnicima da sa drugima ćaskaju preko VRChata, održavaju sastanke u Engage, međusobno sarađuju u Vive Sync, gledaju holografske VR koncerte i drugo.

Telefon bi mogao imati i neke blockchain karakteristike, poput onoga što je nudio HTC Exodus telefon od prije enkoliko godina. HTC će više detalja objaviti 28. juna.

(A. Balićevac)

 

HTC
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.