26.12.2022. 21:29
1
Kako najjednostavnije formatirati USB: Očistite vaš uređaj u pet koraka
Formatiranje, odnosno postupak konfiguriranja medija za pohranu podataka koji za posljedicu ima brisanje cjelokupnog sadržaja na USB-u, jednostavan je proces koji se na Windowsu 10 i 11 obavlja u svega nekoliko trenutaka. Kompletan proces može se obaviti u pet koraka.

Prvi korak: Spajanje USB-a sa kompjuterom

Prvo, potrebno je staviti USB u odgovarajući priključak na kompjuteru.

Nakon spajanja USB-a, potrebno je otvoriti Eksplorer za datoteke koji se nalazi u alatnoj traci na dnu zaslona ili Ovaj PC (This PC).

Treći korak: Uređaji i pogoni

U odjeljku Uređaji i pogoni (Devices and drives) koji će se pojaviti nakon obavljanja prethodnog koraka, potrebno je kliknuti desni klik na USB pogon.

Četvrti korak: Formatiranje

Nakon toga, u padajućem menuu koji će se pojaviti nakon desnog klika na USB pogon, treba odabrati Formatiranje (Format…).

Peti korak: Postavke formatiranja

Kada odaberete Formatiranje, pojavit će se prozor s dodatnim postavkama. Preporučujemo da ih ostavite zadane za vaš USB. Na kraju se nalazi i odjeljak Mogućnosti formatiranje, gdje će automatski biti odabrana opcija Brzo formatiraj.

To je, naravno, moguće i isključiti te će tada proces brisanja datoteka biti ponešto sigurniji, ali i sporiji. Za početak formatiranja, potrebno je kliknuti Započni. 


(Admir O.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.