Ukoliko niste probali ovo jelo, spremite ga već danas.
SASTOJCI
1 limun
Vezica peršina
5 žlica maslinova ulja
Sol i papar
4 komada pilećeg filea bez kožice (od oko 160 g)
2 mrkve
1 ljubičasti luk
350 g kus-kusa
700 ml povrtnog temeljca
PRIPREMA
Operite limun u vrućoj vodi, posušite ga, naribajte mu koricu i istisnite sok. Peršin properite, otresite višak vode pa mu otrgnite i nasjeckajte listiće.
Polovicu peršina izmiješajte s 4 žlice ulja, sokom od limuna, koricom, solju i paprom pa tom marinadom premažite oprano i posušeno meso. Neka odstoji 30 minuta.
Mrkvu ogulite i naribajte. Luk oljuštite, nasjeckajte i staklasto propirjajte na 1 žlici vrućeg ulja, dodajte mrkvu i kus-kus, podlijte ih juhom i kuhajte 10-ak minuta na tihoj vatri.
Pržite piletinu na jako zagrijanoj teflonskoj tavi 5-6 minuta sa svake strane. Kuhani kus-kus razrahlite vilicom i umiješajte ostatak peršina. Ponudite ga uz narezano meso. Jelo možete ukrasiti peršinovim listom.
(Merima Druškić)