17.11.2015. 17:13
0
Kus-kus s pilećim prsima
Ukoliko niste probali ovo jelo, spremite ga već danas.

SASTOJCI
1 limun
Vezica peršina
5 žlica maslinova ulja
Sol i papar
4 komada pilećeg filea bez kožice (od oko 160 g)
2 mrkve
1 ljubičasti luk
350 g kus-kusa
700 ml povrtnog temeljca

PRIPREMA
Operite limun u vrućoj vodi, posušite ga, naribajte mu koricu i istisnite sok. Peršin properite, otresite višak vode pa mu otrgnite i nasjeckajte listiće.

Polovicu peršina izmiješajte s 4 žlice ulja, sokom od limuna, koricom, solju i paprom pa tom marinadom premažite oprano i posušeno meso. Neka odstoji 30 minuta.

Mrkvu ogulite i naribajte. Luk oljuštite, nasjeckajte i staklasto propirjajte na 1 žlici vrućeg ulja, dodajte mrkvu i kus-kus, podlijte ih juhom i kuhajte 10-ak minuta na tihoj vatri.

Pržite piletinu na jako zagrijanoj teflonskoj tavi 5-6 minuta sa svake strane. Kuhani kus-kus razrahlite vilicom i umiješajte ostatak peršina. Ponudite ga uz narezano meso. Jelo možete ukrasiti peršinovim listom.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.