21.2.2016. 16:21
0
Probajte i ove neobično punjene paprike
Paprike punjene grahom
Potrebno:

4 glavice crnog luka

3 čena bijelog luka

2 šargarepe

2 lovorova lista

600 g krupnog bijelog graha

2 kašike mljevene paprike

100 g mljevenih badema

8 paprika babura

biber

so

Priprema:

Crni luk i šargarepu očistiti i isjeći na kockice, bijeli luk sitno isjeckati.

U veći lonac sipati grah, preliti ga vodom da ogrezne i kuhati dok ne proključa.

Potom ga procijediti od suvišne tečnosti, pa naliti novom mlakom vodom, ubaciti polovinu sjeckanog crnog luka, bijeli lik, šargarepu i lovorov list. Kuhati dok grah ne omekša.

Omekšao grah procijediti, a tečnost od kuhanja sačuvati.

Posebno u tiganju propržiti ostatak crnog luka da postane staklast. Dodati mljevenu papriku i začine po ukusu i promiješati. Sjediniti s obarenim pasuljem, dodati mljevene bademe i promiješati.

Vrhove babura paprika odsjeći, pa unutrašnjost očistiti od sjemena i napuniti filom od graha.

Preostali grah preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju, pa utisnuti u njega punjene paprike. Sipati malo supe od graha kako bi se razrijedio i staviti da se zapeče.
(CDM/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.