12.4.2016. 16:24
0
Punjena piletina: Jeste li probali ovo ukusno jelo?
Špinat, parmezan, jaja - idealna mješavina za ukusnu piletinu.
Potrebno:

4 pileća bijela mesa

130 g krem sira

150 g sjeckanog špinata

180 g prezle

50 g rendanog parmezana

250 paradajz sosa

60 g brašna

1 umućeno jaje

4 kašike maslinovog ulja

1 kašika sjeckanog timijana

so i biber.

Priprema:

Zagrijte rernu na 190 stepeni. U činiji pomiješajte krem sir i spanać. Posolite i pobiberite po želji. U drugoj posudi izmiješajte prezlu, parmezan i kašiku timijana.

Zasijecite pileće meso po debljini, posolite i pobiberite, filujte mješavinom sira i spanaća i zakačite čačkalicama. U tiganju zagrijte 4 kašike ulja. Filovano meso pospite brašnom, umočite u umućeno jaje, uvaljajte u mješavinu prezle, parmezana i začina i kratko ispržite. Potom ga prebacite u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni 15-20 minuta. Pečeno meso prelijte paradajz sosom i poslužite uz salatu od rukole i čeri paradajza.
(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.