18.4.2016. 16:31
0
Marinirana piletina sa halumi sirom i cherry paradajzom
Ukoliko još niste pripremili ručak donosimo vam odličan recept za mariniranu piletinu koju ćete sigurno često pripremati u vašoj kuhinji.

Sastojci:

halumi sir (sir od mješavine kozijeg i ovčijeg mlijeka)
2 kašičice soli
2 kašičice crnog bibera
½ šolje maslinovog ulja
cherry paradajz
2 komada pilećeg filea

Priprema: 

U kesu sa zatvaračem stavite sir, so, biber, masilnovo ulje, paradajz i na kraju piletinu. Kroz kesu dobro izmiješajte i ostavite nekoliko sati da odstoji. Istresite na tepsiju koju ste obložili folijom, na piletinu stavite bosiljak i sir i pecite deset minuta na 175 stepeni. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.