30.6.2016. 11:10
0
Paprike punjene mesom, suhim grožđem i bademima
Ovaj neobični spoj morate probati...
Potrebno:

Začin za paprike    

50 g suhog grožđa    

40 g oguljenih badema    

400 g mljevene teletine    

100 g riže    

origano    

200 g sjeckanog paradajza

100 g mladog sira

100 ml maslinovog ulja    

4–6 paprika

Priprema:

Sadržaj kesice začina za paprike pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta. Grožđe prelijte toplom vodom. Bademe propržite na 3 kašičice ulja.  

Mljevenom mesu dodajte pripremljeni začin, rižu, ocijeđeno grožđe, propržene bademe zajedno s uljem, origano, sjeckani paradajz i dobro promiješajte. Na kraju umiješajte na kockice narezani sir.

Paprikama odrežite gornji dio sa peteljkama da dobijete poklopce, zatim im izvadite sjemenke. Pripremljenim nadjevom napunite paprike.    

U tiganju zagrijte ulje i lagano propržite papriku, a zatim je stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i prelijte ostatkom ulja. Paprike pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.