7.7.2016. 15:45
0
Salata od neobične kombinacije namirnica koja čini čuda za liniju
Ljeto je bogato svježim namirnicama, a posebno mirisnim voćem i povrćem. Ako dosad niste koristili korabu, svakako je uvrstite na svoj jelovnik jer ima brojne pogodnosti za figuru i zdravlje.

Koraba je najčešći dodatak kuhanim jelima. Od nje se mogu pripremati pirei, može se ispeći na roštilju kao prilog mesu i ribi, ili se jesti sirova. U sirovom obliku ima najviše vitamina C koji snaži imunitet, pojačava apsorpciju željeza te povoljno djeluje na probavni sistem.

Koraba je korjenasta biljka iz porodice kupusnjača, a okusom podsjeća na bijelu repu. U stotinu grama korabe nalazi se tek 27 kalorija, pa možemo reći da je riječ o pravoj saveznici dijetalne prehrane koja garantuje gubitak kilograma.

Donosimo vam jednostavan recept za salatu s ovom ljetnom namirnicom koju svakako treba uvrstiti na jelovnik. 

Brza ljetna salata s korabom: 
1 veća glavica korabe 
¼ glavice ljubičastog kupusa 
2 mrkve 
½ pola crvenog luka 
1 kisela jabuka 
½ limuna 
maslinovo ulje 
sol i biber

Priprema: 
1. Ogulite korabu i narendajte na tanke trake. Narendajte i očišćene mrkve, kupus, i luk. Dobro promiješajte.
2. Jabuku operite pa izrežite na tanke trake, te pokapajte s nekoliko kapi iscijeđenog limunovog soka da ne potamni. 
3. Od ostatka limunovoga soka, maslinovog ulja, soli i papra napravite dresing za salatu. Sve zajedno dobro promiješajte. Idealno je da poslužite uz ribu s roštilja.

(Anesa Agović / Zadovoljna.hr)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.