16.11.2017. 16:18
0
U Bologni otvoren najveći park hrane
Pokraj Bologne u srijedu je otvoren najveći svjetski tematski park posvećen hrani. Ulaz u park Eataly Word je besplatan, no načina da se potroši novac i više je nego dovoljno.

U gotovo tri tisuće četvornih metara prostora nalazi se 45 trattorija, nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama, potom brojni kiosci s uličnom hranom, zdravljaci i barovi. 

Osim što se ondje mogu kupiti brojne namirnice, posjetitelji se mogu educirati o tome kako se proizvodi sir, primjerice parmezan, tjestenina, mortadela, meso poput poznatoga crnog pršuta ili na koji se način preša maslinovo ulje. 

U parku živi i više od 200 životinja, ovaca, koza, svinja i konja, a ima i vlastito uzgajalište tartufa. 

Gradnja parka koštala je više od 105 milijuna dolara.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.