8.11.2018. 14:13
0
Želite smršati? Jedite grejp!
Mnogi savjetuju da treba jesti bijeli ili žuti grejp jer je on gorči od crvenog, ali izgleda da je to pogrešan stav, prenosi Telegraf.

Piše: Haris Ahbabović

Grejp je odličan kod mršavljenja zato što:

- ima mali glikemijski indeks i drži energiju na visokom nivou dugo nakon konzumiranja jer se šećer polako oslobađa u krv;

- obiluje hromom, mineralom koji je veoma dobar u borbi protiv insulinske rezistencije i štiti od gojaznosti kod oboljelih od dijabetesa 2;

- nema masti i skroba;

- ima samo 40 kalorija u jednom grejpu srednje veličine.

Veoma je bogat likopenom koji je odličan antioksidant i bori se protiv oštećenja ćelija i podstiče mršavljenje, poboljšava zdravlje srca i funkcionisanje jetre. Sadrži fotonutrijent limon koji napada molekule šećera i pomaže tijelu da od šećera napravi gorivo za naš organizan umjesto masti, prenosi Telegraf.

Bogat je vitaminom C koji smanjuje upale u tijelu i sprječava insulinsku rezistenciju, a u kombinaciji sa antioksidantiam iz grejpa utiče na brže zarastanje rana i smanjenje bola, ublažava bol u zglobovima i povećava izdržljivost u vježbanju i oporavak nakon treninga.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.