19.3.2019. 16:30
0
Mekani trouglići od lisnatog tijesta sa jabukama i sirom
Potrebno je:
– 2 jabuke

– 1 kašika smeđeg šećera

– 2 prstohvata muškantnog oraščića

– 500 g odmrznutog lisnatog tijesta

– brašno za posipanje

– 1 šolja rendanog čedar sira

– 1 jaje, lagano umućeno

Priprema

– Zagrijte rernu na 200 stepeni celzijusa. Oljuštite i isjeckajte jabuke, pa ih stavite u činiju. Pospite šećerom i muškantnim oraščićem.

– Postavite tijesto na površinu prethodno posutu brašnom. Isijecite tijesto na osam djelova.

– Jabuke pospite na polovinu svakog kvadrata. Odmjerite 3/4 šolje sira i pospite ga po jabukama. Preklopite tijesto tako da dobijete trouglove. Pritisnite da biste pričvrstili.

– Pažljivo ih prenesite na pleh. Premažite svaki trougao jajetom. Prorežite na površini mali dio tijesta. Ostatak sira pospite na vrh.

– Pecite dok pecivo ne porumeni, oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi nekoliko minuta, a potom servirajte.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.