22.7.2020. 15:12
0
Smijemo li jesti proklijali bijeli luk
Ne postoji zamjena za luk, ni za jelo ni za zdravlje. Međutim, jeste li znali da luk možete jesti i kad proklija. Iako mnogi misle da ga tada treba baciti, „Naturalcureshouse“ piše da tek tada luk postaje najefikasniji.

Bijeli luk je prepun antioksidanasa poput alicina i alina. Naučna istraživanja su pokazala da je zreo i proklijali luk odlično sredstvo protiv gljivičnih i virusnih oboljenja, kao i stomačnih grčeva, dijareje, loše probave...

Bogat je i mineralima i nutrijentima, pomaže kod prehlade i trovanja, a i u zaštiti ćelija od raka. Ako želite da se zaštitite, koristite proklijali luk, dodajte ga u salatu ili jela i konzumirajte ga redovno.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.