8.9.2020. 13:49
0
Ovih pet začina treba se naći u svakoj kuhinji
Ako volite kuhati, ali smatrate da hrani koju skuhate uvijek nešto nedostaje, jedna kuharica ima dobro rješenje koje možete isprobati.

Gemma Simmonite, suosnivačica jednog restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, podijelila je nekoliko super savjeta u kojima je objasnila kako izbjeći dosadnu večeru i monotone obroke, prenosi mirror.co.uk.

Kako bi obroke podigla na novi nivo, Gemma kaže da prilikom kuhanja upotrebljava ''aromatske bombe'', a ima pet omiljenih.

Objasnila je:

"Kao vegetarijanka, prilično sam rano naučila da se morate poprilično potruditi kako biste postigli maksimalan okus jela od povrća. Ipak, postala sam maštovita i pronašla nekoliko začina s kojima jela postaju ukusnija.

Prema Gemmi, glavni začin je bijeli luk. Voli se koristiti onim koji je već oguljen i usitnjen iz zamrzivača.

"Moj je trik uzeti teglu, napuniti je maslinovim uljem i dodati malo smrznutog češnjaka. Potrebno je 20-al minuta da se odmrzne i imat ćete bijeli luk spreman za upotrebu, plus super ulje. Čuvajte ga u frižideru i trajat će otprilike sedam dana. Prelijte jela uljem od bijelog luka nakon kuhanja i to će ih oživjeti.

Tu je i dimljena paprika. Gemma preporučuje dodavanje tamo gdje vam je potrebna doza slatkoće, npr. u domaćem umaku od paradajza kako biste mu malo promijenili uobičajen okus, kao i meksičkim jelima za dozu ljutine.

Celerova sol možda ne zvuči ukusno, ali to je Gemmin skriveni začin:

"Iako je celer pomalo bezukusno povrće, nakon što sameljem sjeme, koristim ga gdjegod je potreban dodatan okus. Znate kad napravite umak i nije baš najukusniji? E, tu uskače celerova sol u pomoć!"

I posljednje, ali ne najmanje važno, zadnji kuhinjski začin – kečap:

"On je osnova izvrsnog BBQ umaka, ali kečap ima još toliko prednosti. Ako domaćem umaku ili čili-umaku nedostaje nešto da bi okus bio zaokružen, kečap je ključan!
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.