23.8.2021. 22:03
0
Sarajevskim Bjelavama se ponovo širi miris iz "Otrova": Nesret Abazi večeras počastio komšije
FOTO: faktor
Stanovnici Bjelava večeras nisu krili osmijeh kada su vidjeli da je ponovo raspaljen roštilj u grilu "Student" koji je decenijama među Sarajlijama bio poznat kao "Otrov"

Naime, Nesret Abazi, koji će nastaviti porodičnu tradiciju večeras je nakratko upalio roštilj da počasti stanovnike ovog sarajevskog naselja. On je pripremio desetak hamburgera i pljeskavica za svoje komšije koje su mu posljednjih mjeseci velika podrška.

Kako je rekao jedan od Sarajlija koji je odrastao u ovom dijelu grada, nije mogao vjerovati kada je prilikom šetnje naseljom osjetio prepoznatljiv miris.

- Mi smo odrasli na ovim hamburgerima i pljeskama. Nesretu je učinjena velika nepravda u posljednje vrijeme, ali će on početkom narednog mjeseca ponovo početi zvanično da radi. Ovo je bila na neki način generalna proba - rekao je Kenan Suković, prenosi Faktor.

Podsjetimo, vlasnici poznatog sarajevskog fast fooda "Otrov" Ziljbear (75) i Zemri (48) Abazi izgubili su bitku sa koronavirusom u martu ove godine. Teško da postoji student u Sarajevu koji nije barem jednom jeo u ovom fast foodu na Bjelavama, kojeg su uspješno vodili otac i sin.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.