19.4.2023. 8:41
2
Pogledajte snimak koji pokazuje kako se u fabrikama "pumpa" meso da bude veće i ukusnije
Društvenim mrežama kruži video u kom je prikazano kako se tretira meso u fabrikama prije nego što dođe do frižidera u prodavnicama.

Ubrizgavanje mesa. Ako ovo ranije niste vidjeli, ovo je normalna procedura koju sprovode objekti za preradu hrane. Ono što se ubrizgava je rasol koji može imati aditive... Dodaje okus i sočnost krajnjem proizvodu.

Po mom mišljenju, ovo je samo još jedan dokaz zašto bi trebalo kupovati kod lokalnih proizvođača i prodavača. Bog zna šta je u ovim aditivima. Više bih volio da mi hrana bude svježa bez ikakvih dodataka. Ne hvala! - stoji u opisu posta.

Mnogi su u komentarima pisali kako im je sada jasno zašto im se šnicla prepolovi kada je pripreme.

"Kupiš jedan kilogram, a zapravo dobiješ 200 grama", "Prodaju litar vode po cijeni kilograma mesa", "Ovo bi trebalo biti protivzakonito", neki su od komentara onih koji su pogledali video.

I pojedini radnici iz fabrika za preradu mesa podijelili su svoja iskustva:

- Radio sam u fabrici za preradu cpuretine ranih 90-ih godina prošlog stoljeća. Ovo je realnost i tužno je što mnogi ljudi to ne znaju. Ne samo da u meso ubacuju aditive i konzervanse, već i napuhavaju težinu i tako vještački podižu cijenu na osnovu težine vode.





(Admir O.)

 

MesoHrana
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.