4.6.2016. 8:36
0
Još jedna novina u Sarajevu: Dosta vam je gužvi i vožnje tramvajem? Ovo je jedno od rješenja!
Kao u brojnim gradovima zapadnih zemalja, sada i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine možete da koristite uslugu sistema Nextbike bicikala, kako biste izbjegli klasične sarajevske gužve, a uz sve to napravili nešto za sebe i svoje zdravlje.

Ono što građane Sarajeva najviše zanima kada je u pitanju ova novina su uslovi korištenja. Ahmed Ćerimović tvrdi da se sistem Nextbike veoma dopao građanima Sarajeva, te je sve veći broj onih koji koriste ove usluge.

Brojni su oni koji će ovaj bicikl koristiti kako bi putovali od kuće do posla. Iako su se pojavile informacije da se bicikl ne može vratiti na drugu lokaciju, pokretači ove ideje tvrde da vraćanje bicikla na drugu lokaciju i jeste svrha same priče.

Sistem Nextbike je dostupan na šest lokacija u Sarajevu, a riječ je o Alta Shopping Centru, Importanne Centru, lokaciji u ulici Zmaja od Bosne, kod Hotel Bristol, lokaciji u Općini Novi Grad, Sportsko-rekreativnom centru Safet Zajko i kod Hotela Radon Plaza na Stupu. Nešto više lokacija u gradu za sada je možda jedini nedostatak ovog sistema.

Bicikle mogu koristiti svi punoljetni građani, a potrebno je da se registruju putem stranice Nextbike.ba, putem mobilne aplikacije Nextbike ili na terminalima u gradu. Godišnja registracija košta 20 KM, a plaćanje se vrši putem kreditne kartice ili gotovinom u prostorijama BIHAMK-a ili na kioscima Duhanprometa.

Svaki korisnik ima pravo na 30 minuta besplatne vožnje svaki dan, a nakon isteka besplatnih minuta svaki naredni sat se naplaćuje 1,50 KM. Iznos se odbija od uplaćenih 20 konvertibilnih maraka, a doplata je moguća tek nakon što se sredstva u potpunosti iskoriste.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.