11.8.2016. 12:29
0
"Udario je grom među igrače, vidio sam da grupa mojih saigrača leži na zemlji, svi su se podigli osim Adina Alihodžića"
Jučer se dogodila velika nesreća na trenigu NK Orašje kada je grom udario mladog fudbalera Orašja, Adina Alihodžića.

Nesretni fudbaler je odmah nakon toga prevezen u Kantonalnu bolnicu Tuzla, a njegovo stanje je i dalje veoma teško.

Osim Alihodžića koji je najviše nastradao, povrijeđeno je još nekoliko fudbalera Orašja, ali se radi o nešto lakšim povredama.

Danas smo pozvali NK Orašje, a iz press službe ovog kluba sa sjevera BiH su za Source.ba portal poručili:

"Ne mogu vam dati nikakve podatke zbog pravila kluba i NSFBiH, ali vam mogu reći da nam je povrijeđeno desetak fudbalera. Jedan od fudbalera je teško povrijeđen i nalazi se u Kantonalnoj bolnici u Tuzli. Informacije o njegovom stanju možete tražiti u UKC Tuzla. Klub će tek poslijepodne ići njemu u posjetu i njegovoj porodici", poručili su nam iz Orašja.

Pozvali smo i UKC Tuzla kako bismo dobili više informacija o povrijeđenom Adinu Alihodžiću.

"Pacijent je hospitaliziran u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla. On se nalazi na aparatima za vještačku ventilaciju, nije kontaktibilan. Njegovo stanje je veoma teško. Dovezen je u UKC Tuzla u besvjesnom stanju, a potom je stavljen na aparate za vještačko disanje. Detaljne pretrage su još uvijek u toku. On je jedini od povrijeđenih fudbalera koji je stigao kod nas. Dobio sam informaciju da je bilo više povrijeđenih i da su zadržani u bolnici u Orašju, a kod nas je stigao samo pacijent inicijala A.A.", rekao je danas za Source.ba portal portparol UKC Tuzla, Eldar Šehić.

"Još trojica fudbalera su bila zadržana na liječenju u bolnici u Orašju. Oni su napustili bolnicu tokom današnjeg dana, a svi su bili povrijeđeni od udara groma. Ovo je prvi put na području Općine Orašje da grom pogodi direktno u fudbalere", rekli su iz press službe NK Orašje za Source.ba portal.

"Kiša je padala, ali ništa pretjerano. Bio je to jedan uobičajan trening na kiši koje smo imali i ranije. U jednom trenutku je udario grom, a kada sam se okrenuo vidio sam da grupa mojih saigrača leži na zemlji. Svi su se podigli ubrzo osim Adina Alihodžića. Prizor je bio strašan. Bio je bez svijesti, tijelo je u momentu pocrnilo. Osim njega, u bolnici je zadržan još samo Antonio Vidović, ali je njegovo stanje srećom mnogo bolje. Situacija je bila dramatična. Desetak minuta je bio klinički mrtav, ali srećom ljekari su ga uspjeli spasiti. Ljekari su spasili srce i ostale vitalne organe. Čekaju da se probudi nakon čega ćemo znati nešto više kakva je situacija sa glavom. Svi se nadamo najboljem", rekao je Marko Prgić fudbaler Orašja za "Nezavisne novine".

Doktori navodno čekaju da se teško povrijeđeni fudbaler probudi iz vještačke kome, a nakon toga će biti napravljene detaljne pretrage kako bi se znalo njegovo stanje.

Podsjećanja radi, NK Orašje je klub koji se trenutno takmiči u Prvoj ligi FBiH. Orašje bi u 2. kolu Prve lige FBiH za vikend trebalo igrati protiv Bratstva iz Gračanice, ali će ova utakmica najvjerovatnije biti odgođena.

Veliko nevrijeme jučer je pogodilo pojedine dijelove BiH, pa se to odrazilo i na bh. fudbalske terene. Najteže je bilo u Tuzli, gdje su igrali Sloboda i Željezničar, a veoma teško je bilo i u Bijeljini, gdje je prekinut meč Radnika i Mladosti zbog velikog nevremena. U pregledu te utakmice jasno se vidi kako je u jednom momentu grom udario blizu stadiona, pa su fudbaleri oba tima potrčali prema svlačionicama.

Mladi Adin Alihodžić je rođen 1996. godine. Igrao je za mlađe uzraste banovićke Budućnosti i Hajduka iz Splita. Nakon toga odlazi u Igman iz Konjica, a od početka 2016. godine je član Orašja. Igra na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.