3.11.2016. 14:29
0
"Ako ne možemo pobijediti Fince u obje utakmice, onda nemamo šta ni tražiti na EP u Hrvatskoj"
Rukometna selekcija Bosne i Hercegovine porazom je počela kvalifikacije za EP koje će se za dvije godine održati u Hrvatskoj.

Reprezentacija Španije lako je slavila protiv našeg tima u Valladolidu rezultatom 30:21. Ono što je posebno zabrinjavajuće, naš tim je imao ogromne "crne rupe" u igri, pa smo u prvom dijelu imali seriju od 14 minuta bez postignutog gola, dok smo u drugom poluvremenu imali seriju od devet minuta bez postignutog gola.

Golman Španije, Gonzalo Perez de Vargas, je na kraju upisao devet odbrana, dok su najbolji strijelci kod domaćih bili Valero Rivera sa sedam, te Raul Entrerrios i Victor Tomas sa po četiri gola.

Benjamin Burić je upisao osam odbrana, a naši najbolji golgeteri su bili Marko Panić sa šest, te Tomislav Nuić i Marko Tarabochia sa po tri gola.

Danas je za Source.ba portal govorio potpredsjednik RSBiH, Enid Tahirović, a njegovu izjavu možete poslušati u prilogu koji slijedi.

Iznenađenje prvog kola u našoj kvalifikacionoj grupi je napravila Finska koja je u gostima pobijedila Austriju.

Nareni meč u grupi 3 naš nacionalni tim igra 6. novembra u dvorani Mirza Delibašić protiv reprezentacije Austrije. U mjesecu maju naredne godine ćemo igrati dvomeč sa Fincima, dok ćemo u junu ugostiti Španiju, te ići u goste Austriji. 

Podsjećanja radi, dvije prvoplasirane ekipe iz grupe će obezbijediti direktan plasman na EP u Hrvatskoj.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.