14.11.2016. 13:35
0
"Upozoravali smo Grke da bi moglo biti navijača Olympiacosa koji su u bratskim odnosima sa navijačima Crvene zvezde i da bi mogli isprovocirati nerede"
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima za čim da žali. Naime, naš nacionalni tim je sinoć odigrao samo 1:1 protiv selekcije Grčke na Karaiskakis stadionu. Namjerno kažemo "samo 1:1", s obzirom na okolnosti tokom sinoćnje utakmice.

Naša reprezentacija je povela autogolom Karnezisa, nakon fantastičnog slobodnog udarca kojeg je izveo Miralem Pjanić. Nakon toga smo propustili veliki broj prilika, a prednjačili su Edin Džeko i Miralem Pjanić. 

Ipak, u petoj minuti sudijske nadoknade Grci su preko Tzavellasa izborili ogroman bod, a naše fudbalere bacili u očaj, s obzirom da smo u ovoj utakmici vrlo lako mogli pobijediti sa dva ili tri gola razlike.

NSBiH prije mjesec dana upozorio Grke na moguće probleme

Za Source.ba portal danas je govorio Adis Hajlovac, potpredsjednik Komiteta za stadione i bezbjednost pri NSBiH, koji je bio dio delegacije našeg nacionalnog tima u Grčkoj.

"Mi smo kao NSBiH poduzeli sve mjere da boravak igrača i navijača prođe u najboljem redu. Prije mjesec dana smo kontaktirali kolege iz Grčke i mnoge službe za bezbjednost iz regiona kako bismo napravili plan kretanja za naše navijače, a da to bude što sigurnije. Upozoravali smo Grke na ove stvari koje su se u konačnici desile. Upozoravali smo ih da bi na stadionu moglo biti navijača Olympiacosa koji su u bratskim odnosima sa navijačima Crvene zvezde i da bi eventualno mogli oni biti ti koji bi isprovocirali određene nerede. To je navedeno kao jedna od stavki na koju smo upozoravali Grke, a na kraju se to i ispostavilo tačno".


"Sve dalje radnje mi prepuštamo FIFA-i, delegat je sve uredno zabilježio, sve od zvižduka prilikom intoniranja himne, pa do onog skandaloznog transparenta. Očekujemo i kaznu za NSBiH u smislu one bakljade koju smo imali. Upozorili smo Grke da naprave pretres naših navijača na ulazu, da našim navijačima oduzmu baklje, ali kolege iz Grčke nisu poslušale naš savjet. Mogu reći da je to sada olakšavajuća stvar za nas jer smo predvidjeli sve ove stvari koje su se dešavale", rekao je Adis Hajlovac za naš portal.

NSBiH tražio prekid utakmice zbog transparenta "Nož, žica, Srebrenica"


Naš sagovornik tvrdi da se prekid utakmice, između ostalog, dogodio zbog činjenice da su čelnici našeg saveza tražili od sudije da prekine meč kako bi se sklonio sporni transparent sa tribina Karaiskakisa.

"Kada je prekinuta utakmica, jedan od zahtjeva od strane nas je bio da se skloni onaj skandalozni transparent 'Nož, žica, Srebrenica'. Nije bila u pitanju samo bakljada, nego onaj sporni transparent. Sudija nije nastavio utakmicu dok taj transparent nije sklonjen sa tribina. Tražili smo od grčke police da se zaustavi paljenje naše zastave. Stekao sam dojam da grčka policija ne može da uradi ništa. Imao sam razgovor sa delegatom, kojem sam prijavio sve te događaje, pa sam mu rekao da su naši navijači također pretučeni pred utakmicu ispred stadiona, a da policija uopće nije reagovala, iako je ispred stadiona bilo mnogo policije. Stavili smo se na raspolaganje našim povrijeđenim navijačima i stupili smo u kontakt sa njima. Oni su, hvala Bogu, bili dobro", rekao je Hajlovac.

Bh. reprezentativci najavljuju osvetu u Zenici

Brojni bh. fudbaleri su najavili jedan vid osvete u Zenici, pa smo o tome upitali i našeg sagovornika.

"Te izjave koje daju naši igrači, mi bi najviše voljeli da se odnose na teren. Najbitnije bi bilo da im pokažemo snagu i da ih lagano pobijedimo u Zenici. Sigurnost će na Bilinom polju biti na visokom nivou, kao što je uvijek do sada bila. Naša policija uvijek odradi lavovski dio posla. U Zenici je teško da se desi bilo kakav incident", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Adis Hajlovac, potpredsjednik Komiteta za stadione i bezbjednost pri NSBiH.

Podsjećanja radi, revanš meč protiv Grčke će se odigrati 9. juna u Zenici na stadionu Bilino polje. Prije toga, krajem marta ćemo igrati protiv Gibraltara također u Zenici.

Novinar: Haris Ahbabović


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.