21.11.2016. 14:14
10
Tužna priča Sarajlije koji nije mogao sahraniti majku: Tražili su mi 1500 KM, osjećao sam se kao da sam životinja
Da život nekada ne mazi ljude priča je u kojoj učestvuje 24-godišnji Sarajlija Enes Duraković. Naime, Enes je prije nekoliko mjeseci ostao bez majke, ali je pravi košmar uslijedio poslije, kada nije mogao klanjati dženazu svojoj majci.

Enes nije mogao klanjati dženazu svojoj majci i dostojanstveno je sahraniti, jer nije imao novca da plati troškove ukopa.

Iz pokopnog društva su bili jasni, Enesu su poručili kako će dženaza biti obavljena onda kada donese novac u iznosu od 1500 KM. Tako se čak sedam dana čekalo kako bi Enes donio novac i kako bi napokon sahranio svoju majku.

Nakon odlaska majke, njegov život je krenuo u jednom drugom pravcu. Enes Duraković je sezonski radnik u sarajevskom Vodovodu. Kako i sam kaže, do sredine decembra ima potpisan ugovor, a nakon toga ni znam ne zna šta i kako dalje.

Oni koji žele pomoći ovom momku da pronađe stalno zaposlenje, mogu se javiti na naš redakcijski mail (redakcija@source.ba).

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

 
10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.