8.2.2017. 14:06
3
Nismo zaradili veliku čokoladu koju je obećao Dino Konaković, ali smo dobili Vodovod i prijavili kvar
Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Dino Konaković, jučer se ponovo osvrnuo na rad Vodovoda na sjednici Skupštine KS.

Konaković je podijelio vlastito iskustvo pokušaja prijave kvara ViK-u u ulici gdje lično živi, te je istakao kako nije bilo moguće dobiti bilo koga od radnika Vodovoda na telefone koji su ostavljeni građanima.

"U ulici u kojoj živim nema vode i to bez najave. Zvao sam na broj 033 210-707. Taj broj ko od vas dobije, od mene mu je velika čokolada. Imate drugi broj na koji mi se javi gospođa koja me spoji na treći broj i koji zvoni do iznemoglosti, ali mi se ponovo niko ne javi. Onda opet nazovem ovaj drugi broj, pa mi se sada javi muškarac i kaže kako će popraviti kvar. Oko sat vremena je trajao moj pokušaj da dobijem Vodovod, iako sam ih direktno mogao dobiti, nekoga od direktora ili slično", rekao je jučer na sjednici Skupštine KS, Elmedin Konaković.

Danas smo pokušali dobiti Vodovod kako bismo prijavili kvar, te kako bismo provjerili da li ih je nemoguće dobiti. Istina, nismo ih dobili iz prvog pokušaja. Prvobitni broj (033 210-707) je nemoguće bilo dobiti jer je konstantno zauzet. To je upravo isti onaj broj za kojeg je premijer Konaković obećao čokoladu. Izgleda da je taj broj obična fikcija, jer je na njega nemoguće dobiti bilo koga.

Međutim, pokušali smo pozvati drugi broj (033 237-655), te smo uspjeli u namjeri nakon drugog pokušaja i nekoliko prespajanja. Nakon pet minuta truda i upornosti, uspjeli smo dobiti Vodovod i službu kojoj smo mogli prijaviti ulični kvar.

Podsjećanja radi, građani Sarajeva se konstantno žale kako je nemoguće dobiti bilo koga iz službi Vodovoda koje su zadužene za popravljanje kvarova. Slična situacija posebno je bila naglašena prije nekoliko sedmica kada se u Sarajevu prijavljivao veliki broj kvarova usljed niskih temperatura. U tom periodu je bilo veoma teško dobiti Vodovod, dok su se iz te firme pravdali kako su njihovi telefoni "usijani", te kako su sve službe na terenu.

Novinar: Haris Ahbabović
Montaža: Emir Preljević
Video materijal: Source.ba / arhiv


3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.