22.5.2017. 16:58
4
Životna priča Ćuze sa Vojničkog Polja: Mjesecima nisam spavao, krvni sudovi su veoma oštećeni, došao sam do zida
Život nekada ne mazi ljude, ali oni ipak izrastaju u borce, heroje i primjer su svima da se može živjeti i kada to baš nije tako lako.

Jedan takav primjer nam dolazi iz Sarajeva, gdje se 40-godišnji Elvir Čuzović zvani Ćuza već punih 17 godina liječi tako što svakih 48 sati odlazi na dijalizu. Izuzev spomenutih problema sa bubrezima, Elvir je preživio sve moguće komplikacije, pa je pravo čudo kako je ovaj čovjek danas još uvijek među živima.

Elvir je prije dvije godine ponovo pokrenuo akciju da napravi novu transplantaciju bubrega, ali su se javile nove komplikacije. Nakon toga Čuzović je išao na liječenje u Tuzlu, s obzirom da su se javile nove komplikacije za krvnim sudovima. A kada je u pitanju liječenje, lijekovi za ovakvu vrstu liječenja su užasno skupi.

U septembru ove godine će biti dvije godine dana kako je Elvir na listi u francuskoj Nici za transplantaciju. Ali se i tu javlja jedan novi problem. Život i pokušaj da budeš normalan u tako teškim okolnostima su jedini što danas preostaje našem sagovorniku.

S obzirom da je i sam Elvir skroman momak, svi ljudi dobre volje koji žele pomoći ovom momku koji se 25 godina bori za bolešću bubrega mogu to učiniti na sljedeći način:

Tekući račun:
Broj: 1541049993865347
Banka: Intesa Sanpaolo 

Devizni račun:
IBAM: Ba391541049993865347
SWIFT kod: UPBKBA 22

Kontakt Elvir Čuzović
061/206-943


Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.