28.7.2017. 17:43
3
"Moramo i mi biti malo drčniji i hrabriji, pa da kažemo: 'Šta je ovo, zbog čega je ovo?!' Ne smijemo se samo poklopiti po ušima"
Nakon brojnih incidenata po završetku utakmice između BiH i Grčke, u sklopu kvalifikacija za SP u Rusiji, FIFA je jučer izrekla kazne za NSBiH.

Kako to po običaju biva, ko jači - taj kači, FIFA je žestoko kaznila NSBiH, naše igrače i Stručni štab, dok su Grci prošli sa komičnim kaznama. Kazne su sljedeće:

1) Edin Džeko = 2.500 švicarskih franaka
2) Muhamed Bešić = jedna utakmica suspenzije i 5.000 franaka
3) Stephane Gilli = suspenzija na pola godine i 3.000 franaka
4) Stadion Bilino polje suspendovan na jedan meč
5) NSBiH mora platiti 30.000 franaka zbog incidenata na meču s Grcima
6) Kostas Manolas (Grčka) = 2.500 franaka
7) Ioannis Giannotas (Grčka) = dobio samo opomenu


Danas je za Source.ba portal govorio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Meša Baždarević.

"Ja sam i zadovoljan ovom kaznom, s obzirom da znam kakve aršine ima FIFA kada su u pitanju 'male nacije'. Najviše mi je žao što je kažnjena publika u Zenici i što smo finansijski kažnjeni. Što se tiče Edina Džeke, dobro smo i prošli, jer možda je to moglo biti drastičnije. To kakve su kazne za Grke, to ne bih ni komentarisao. Žao mi je zbog tih para koje sada moramo dati, jer su se mogle iskoristiti za mladu djecu, igrače i ženski fudbal. Razmišljam da li mi možemo biti jači, moćniji, a nekada i glasniji. Pitam se da li možemo", kaže Mehmed Baždarević za Source.ba portal.

Selektora smo upitali da li je neko od Grka krenuo da se obračuna s njim i kako to komentariše.

"Nije niko krenuo na mene i ne treba se o tome govoriti. Oni su krenuli na Bešića. Ne bih sada to opet komentarisao, jer me FIFA već jednom kaznila pošto sam to ranije činio. Ipak, nenormalno je da se kazne Džeko i Manolas, a da se ne kazni neko treći", ističe popularni Meša.

Podsjećanja radi, u prvoj utakmici Grčke i BiH, koja je u sklopu ovog ciklusa odigrana na Karaiskakisu, Grci su na tribinama istakli sramni transparent "Nož, žica, Srebrenica", a prije same utakmice nekoliko bh. navijača je pretučeno ispred samog stadiona.

"Teško je komentarisati to što se dešavalo izvan stadiona. Ne mogu da komentarišem nešto što ne znam. Kada je u pitanju sami teren, ambijent je bio korektan do onih transparenata i samog kraja utakmice. Komentarišem samo ono što znam, a komentarišem samo svoju ekipu. Ne znam sada da li Grčka ima lobi ili ne, svi znamo da ga i mi moramo stvarati i biti malo drčniji i hrabriji, pa da kažemo: 'Šta je ovo, zbog čega je ovo?!' Ne smijemo se samo poklopiti po ušima"
, kaže naš sagovornik.

Naša reprezentacija bi sada, zbog suspenzije Bilinog polja, protiv selekcije Belgije trebala igrati u Sarajevu na stadionu Asim Ferhatović Hase. Ta utakmica je na programu 7. oktobra ove godine. Prije toga ćemo igrati u gostima kod Kipra i Gibraltara, a nakon Belgije putujemo u goste Estoncima.

"Gdje god da budemo igrali, volio bih da nam to bude odlučujuća utakmica. Prema tome, znamo šta nam je raditi do tog meča sa Belgijancima. Ako ta utakmica bude u Sarajevu, biće mi drago, jer je i publika u Sarajevu zaslužila jednu takvu utakmicu", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal selektor reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević.

Naša reprezentacija ovaj kvalifikacioni ciklus nastavlja 31. augusta kada na GSP stadionu gostujemo kod selekcije Kipra.

Novinar: Haris Ahbabović


Kazne FIFA-e za NSBiH i Fudbalski savez Grčke su odgovarajuće?
Da
Ne
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.