6.10.2017. 9:38
2
"Je** ti to što Belgijanci najavljuju, oni dolaze na rekreativnu utakmicu. Pusti sad baraž, njega ćemo odvaliti poslije"
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će, od 18:00 sati na stadionu Grbavica, igrati odlučujući meč kvalifikacija za SP u Rusiji protiv selekcije Belgije.

Izabranici Roberta Martineza su, kao što znate, već izborili plasman na Mundijal, ali u Sarajevo dolaze s najjačim timom, u namjeri da pobijede i da tako budu kandidat za ekipu koja će biti izvučena iz najjačeg jakosnog šešira prilikom izvlačenja grupa za Mundijal u Rusiji.

Svoje viđenje utakmice koja dolazi u subotu za Source.ba portal dao je nekadašnji selektor reprezentacije BiH, Miroslav Ćiro Blažević.

"Bitno je da igrači budu psihološki spremni za ovu historijsku utakmicu. Njihov selektor ih mora upozoriti na privilegiju da o njima ovisi njihov narod da bude zadovoljan i sretan ili će i fudbaleri dodati još malo soli na ranu. Njihova angažovanost mora biti optimalna, jer im je i odgovornost velika. Ta pobjeda bi mogla da otvori prostor velikim nadanjima. Sve drugo bi nas, nažalost, izbacilo iz utrke koja se tiče učešća na SP", ističe Ćiro Blažević.

Kao što smo već istakli, Belgija na Grbavicu dolazi u najjačem timu, a njihov selektor, zajedno sa igračima, najavio je pobjedu protiv BiH.

"Ma je** ti to što oni najavljuju. Belgija dolazi na jednu rekreativnu utakmicu, njima ništa ne znači ni pobjeda, ni poraz. Uvjeren sam u pobjedu BiH, pod uvjetom da svi budu u duhu svi za jednog jedan za sve", kaže trener svih trenera.

Miroslav Ćiro Blažević je pobijedio Belgijance u dva navrata kada je bio na čelu fudbalske reprezentacije BiH. Bilo je to u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi. Ruku na srce, bila je to jedna sasvim druga selekcija Belgije u odnosu na ovu koju danas gledamo.

"Ja sam pobijedio Belgiju dva puta u tri dana. To je samo jedan pokazatelj da se može. Ova ekipa BiH ništa nije slabila od one koju sam ja imao.  Naši momci mogu da pobijede Belgiju, jer Belgijanci nemaju taj takmičarski motiv. Njima ta utakmica ne znači mnogo, a nama znači život", kaže Blažević.



U slučaju, hipotetički rečeno, plasmana u baraž, upitali smo trenera svih trenera čemu se tamo možemo nadati.

"Pustimo sada baraž. Sada je sve na Belgiji. Baraž ćemo odvaliti poslije. Samo da uđemo u okruženje koje će nam omogućiti jednu novu budućnost da idemo u Rusiju", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Miroslav Ćiro Blažević.

Podsjećanja radi, utakmica BiH - Belgija se igra u subotu na stadionu Grbavica sa početkom od 18:00 sati.

Novinar: Haris Ahbabović

 
Fudbalska reprezentacija BiH će pobijediti Belgiju na Grbavici?
Da
Ne
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.