24.11.2017. 12:17
4
Sarajevska sapunica u ulicama Logavina i Musa Ćazim Ćatić: Nisam to uradio zbog Ibrahima Hadžibajrića, nego zbog građana. Prvi put čujem da će se naplaćivati parking u tim ulicama
Općina Stari Grad Sarajevo je prije nekoliko dana prozvala upravu KJKP Rad Sarajevo zbog kašnjenja u asfaltiranju pojedinih ulica u ovoj općini, a prozvali su i izvršnog direktora ovog preduzeća, Suada Handanagića.

Podsjećanja radi, Suad Handanagić je bio protukandidat (ispred SDA) Ibrahimu Hadžibajriću (nezavisni kandidat) na prethodnim lokalnim izborima u BiH, ali nije uspio pobijediti i tako postati novi načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, s obzirom da je Hadžibajrić "odnio" uvjerljivu pobjedu.

U saopćenju kojeg je Općina Stari Grad Sarajevo poslala medijima u Sarajevu stoji sljedeće:

"Općina Stari Grad Sarajevo nije zadovoljna poslovnom saradnjom sa KJKP ''Rad'' d.o.o. Sarajevo po pitanju ugovorenih radova na sanaciji/asfaltiranju saobraćajnica u ovoj općini. Nakon svih problema u ulici Muse Ćazima Ćatića i konstantnih urgencija upućivanih komunalnim javnim preduzećima KJKP ''Vodovod i kanalizacija'' d.o.o. Sarajevo i KJKP  ''RAD'' d.o.o. Sarajevo da ubrzaju izvođenje radova, Općina Stari Grad Sarajevo obavještava javnost da su svi objektivni rokovi „probijeni“ i da su isključivi krivci za to izvođači radova. KJKP ''RAD'' d.o.o. Sarajevo u navedenoj ulici već trideset dana vrši pripreme za asfaltiranje, te postavlja ivičnjaka – što je neobjašnjivo imajući u vidu da se radi o ulici dužine oko 300 metara. Slična situacija je i u ulici Logavina, a na obje ove lokacije evidentan je nedostatak ljudskih kapaciteta i mehanizacije i vrlo često na gradilištima uopšte nema radnika.

'Ovo je direktna opstrukcija preduzeća 'Rad' prema Općini Stari Grad Sarajevo i njenim građanima. Duboko smo ušli u zimu, radove ne mogu završiti, a direktni krivac za to je izvršni direktor ovog preduzeća Suad Handanagić, koji je nekada bio uposlenik Općine Stari Grad, potom kandidat za načelnika ove općine, a na kraju je nagrađen direktorskom foteljom u preduzeću 'Rad',“ kazao je Hadžibajrić. Dodaje da se iz općinskog budžeta izdvajaju milionska sredstva za sanacije ulica i da neće dozvoliti da KJKP ''RAD'' d.o.o. Satrajevo ili bilo koje drugo preduzeće ne poštuje ugovorne obaveze i dovodi Općinu i njene građane u situaciju da nespremni ulaze u zimski period. „Pozivam nadležne u ovom preduzeću da se uozbilje i rade posao za koji su plaćeni. Ukoliko ne mogu uraditi posao koji su preuzeli, poštenije je da to kažu i puste druge da rade. Mi nećemo plaćati njihov nerad', rekao je Ibrahim Hadžibajrić"
, a sve to stoji u saopćenju Općine Stari Grad.

Tim povodom smo razgovarali sa Suadom Handanagićem, kako bismo čuli i drugu stranu, te vidjeli da li je zaista odgovornost na Radu kada je u pitanju kašnjenje radova u ulicama Muse Ćazima Ćatića i Logavina. Primjera radi, radovi u ulici Muse Ćazima Ćatića su trajali gotovo četiri mjeseca, iako je rok za završetak radova bio duplo kraći. Radovi u ovoj ulici su počeli 1. augusta 2017. godine.

Podsjećanja radi, prije nekoliko sedmice ulica Muse Ćazima Ćatića je bila zatrpana smećem, s obzirom da preduzeće Rad nije vozilo smeće četiri dana, a sve pod izgovorom da ne mogu svojim vozilima doći do kontejnera, iako su neometano mogli to da učine (mnogo veća vozila su saobraćala tom ulicom u tih pet dana). Tek nakon što je Source.ba portal objavio članak sa fotografijama i napisao o čemu se radi, u roku od nekoliko sati stigla su dva kamiona koja su odvukla smeće iz spomenute ulice.

U nastavku pogledajte cijeli razgovor sa izvršnim direktorom KJKP Rad Sarajevo, Suadom Handanagićem.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber


4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.