27.11.2017. 20:06
0
"Dodatno su nam pomogle i neke izjave igrača Sarajeva koje nisu bile baš u duhu fair playja, pa je i to utjecalo na angažman mojih igrača"
Vječiti derbi, 113. po redu, je iza nas. Teren koji baš i ne spada u normalne fudbalske uslove, dan nakon odgode utakmice, šale na društvenim mrežama na račun domaćina, velika hladnoća i radni ponedjeljak koji su učinili da ovaj derbi isprati oko 5.000 ljudi.

Počelo je zahtjevima obje ekipe upućenim prema sudiji Irfanu Peljti, jer su, prvo Sarajevo, pa onda i Željezničar, tražili najstrožiju kaznu. Pištaljka Peljte se nije oglasila, a igrači oba tima su negodovali.

Iza nas je jedan od boljih derbija koje smo gledali u posljednjih nekoliko godina. S obzirom da su uslovi za igru bili gotovo pa nemogući, možemo reći da smo gledali vrlo dobru utakmicu, da ne kažemo odličnu.

Poveli su Plavi u 24. minuti kada je Goran Zakarić zatresao mrežu Pavlovića. Bio je tu rezultat s kojim se otišlo na pauzu.

U drugom dijelu preslikana igra iz prvog poluvremena, samo sa manje prilika. Petnaestak minuta prije kraja sjajan pas Zakarića koristi Sinan Ramović koji pogađa za 2:0 i veliki delirijum na Grbavici.

Malu nadu gostima sa Koševa donosi rezervista Amar Rahmanović, ali do kraja bordo četa nije napravila ozbiljnu šansu iz koje bi pogodili za remi.

U narednom kolu, Sarajevo dočekuje banjalučki Borac, dok Željezničar nakon gostovanja kod Širokog u Kupu par dana kasnije igra i prvenstveni meč protiv tima sa Pecare.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.