7.12.2017. 18:00
12
Kako je Bake "šuknuo" Vučiću i Čoviću: Prc, Milojka!
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Bošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, jučer je u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, demantovao navode koje je nekoliko minuta prije toga iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović.

Naime, Dragan Čović je, prema onome što će Izetbegović reći nekoliko minuta kasnije, iznio svoj lični stav kada je u pitanju priznavanje Kosova od strane BiH, ali to nije zvanični stav naše zemlje, te je Izetbegović rekao kako je zamolio Čovića da ne iznosi svoj stav na sastanku sa predsjednikom Srbije.

Izetbegović se obratio javnosti nakon što je Vučić rekao kako mu je Čović poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi sa priznavanjem Kosova. 

"Jedno bitno pojašnjenje. Međunarodna politika i stavovi BiH će se odlučivati u Sarajevu od strane ova tri čovjeka koja su tu. Itekako ćemo uzeti u obzir stavove susjednih zemalja, jer živimo sa Hrvatskom i Srbijom, a uzimat ćemo i stavove EU. Zamolio sam gospodina Čovića da ovu stvar iznese kao vlastiti stav, a ne stav Predsjedništva BiH. Moj stav je da se vanjska politika BiH vodi u BiH uzevši u obzir i stavove susjednih zemalja", rekao je jučer Bakir Izetbegović.

Najzanimljiviju reakciju imao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji se nasmijao nakon izjave Bakira Izetbegovića i koji je pogledom "tražio" Dragana Čovića koji mu je prije samo nekoliko minuta rekao kako će Predsjedništvo BiH pratiti stav Srbije oko priznavanja Kosova. 

Čović ga je, u maniru hladnokrvnih i otresitih likova, samo "iskulirao", što bi naš narod rekao. Tačnije, razmijenili su nekoliko pogleda, o kojima će nešto kasnije govoriti i ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić. Bili su to pogledi koji su kazali mnogo toga, rekao je Dačić, koji je dodao da je jučerašnja sasvim očekivana i normalna reakcija bošnjačkog člana Predsjedništva bila čista "provokacija". Kvalifikaciji Bakirovih riječi se, pored Dačića, pridružio i veliki Srbin, Aleksandar Vulin, koji je rekao da je "Bakir Izetbegović čovjek opasnih namjera". Strašno! Spavate li mirno, tabloidi? Hoće li Bake opet da kolje?!

"Možda je najbolji pokazatelj i najbolje govore o svemu razmjenjeni pogledi Aleksandra Vučića i Dragana Čovića poslije takve Bakirove provokacije, kao i osmijeh koji je pokazao da se sa prezirom odnose na ovakav jedan postupak", reče jučer neposredno nakon ove press konferencije ministar vanjskih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić.

A kada je Bake, kako ga narod od milja u BiH voli da zove, napokon pokazao zbog čega treba da bude predstavnik jednog naroda u BiH, u ovom slučaju Bošnjaka, te kada je svojim riječima zaledio već zaleđenog Čovića i natjerao na rumenilo u licu Vučića, zbunjeni novinari su upitali: "Hoćete li nam to pojasniti?"

"Ja ću da vam pojasnim. Ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao ono što sam dobio u toku zvaničnih razgovora. Tako vam izgleda oko granica i oko svega drugog", rekao je predsjednik Srbije.

I onda ponovo par pogleda razmijenjenih sa "čikom" koji mu je samo nekoliko minuta prije obećao dati bombonu, a sada glumi hladnokrvnog šmekera. Čović je zaista obećao Vučiću mnogo bombona, ali se u sve to umiješao Bakir Izetbegović koji je rekao da se podjela bombona ne vrši na takav način i da Dragan ne može dati bombonu kad to on hoće, a da se prije toga ne slože sva trojica u Predsjedništvu BiH.

Na satiričan i šaljiv način smo pokušali da, putem fotografija, objasnimo jučerašnju situaciju u Beogradu.

Novinar: Haris Ahbabović


12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.